FLEA MARKET HUNTER PART 1: LONDON

By April 22, 2014 Places
portobello-flea-market-london-livingloving

Hobi saya berburu di flea market berawal saat saya sering melihat baju lucu yang dimiliki oleh kakak saya. Setiap saya tanya beli di mana, kakak saya menjawab dengan bangganya, “Pasar Senen!” atau “Gedebage!”. Lalu melanjutkan dengan “yang ini cuma sepuluh ribu loh!”, “kalo yang ini sedikit lebih mahal, tapi emang bagus dan uni suka jadi ya nggak apa – apa deh bayar dua puluh lima ribu”.

Akhirnya kakak mengajak saya deh mencari “harta karun” ke Pasar Senen, Jakarta. Pasar ini ternyata nggak bisa dibilang sebagai tempat yang nyaman untuk berbelanja. Tempatnya dipenuhi dengan tumpukan pakaian bekas dengan berbagai macam warna dan bentuknya, baik yang tertumpuk di atas meja atau tergantung di sepanjang gang atau blok. Tapi, saya nggak kapok! Sejak kunjungan pertama kali itu saya justru ketagihan untuk datang lagi ke Pasar Senen atau Gedebage di Bandung. Saya juga hobi mampir ke thrift shop atau flea market lainnya yang menjual secondhand stuff.

Akhirnya hobi ini terus berlangsung hingga sekarang, baik saat saya di Indonesia ataupun saat saya berkunjung ke negara lain. Kali ini saya akan membahas beberapa flea market kesukaan saya yang pernah saya kunjungi di negara – negara lain. Kali ini saya akan cerita tentang London. :)

portobello2 (1) spitafields2 portobello2 camden market

Read More

You Might Also Like

THE CHIC PACK

By April 21, 2014 Loving
loving-blackcatss-feature

Mainan anak biasanya berwarna-warni. Paling tidak itu yang biasa saya temukan di pasaran. Suka sekali kalau menemukan produk yang palet warnanya menarik.  Tapi kalau perpaduan warnanya kurang harmonis atau keramean, kadang bisa bikin sakit mata. So sometimes, “less is more” really do applied. Sebagai penyuka warna netral dan desain sederhana, kami senang sekali lihat boneka dari The Blackcatss & Co ini. Sedikit ga biasa mungkin di tengah dunia anak yang warna-warni tadi. But, hey, black isn’t always gloomy. Perpaduan dengan warna putih dan emas menurut kami membuat boneka ini jadi terkesan chic.
loving-blackcatss-1

Putri, pembuat boneka-boneka ini, punya kebiasaan mengisi waktu luang dengan membuat pajangan untuk di rumah atau mainan untuk anaknya. Favoritnya adalah hal-hal yang berbau rustik, sedikit vintage, handmade, atau bergaya unfinished. She thinks there’s beauty in imperfections. Waktu menemukan kain kanvas yang sudah lama dia simpan, Putri terpikir untuk bikin boneka. Perkembangan ide itu akhirnya diwujudkan ke dalam satu seri boneka binatang. Materialnya terbuat dari kain satin yang dicetak gambar binatang kreasi Putri sendiri, juga blacu yang dihias dengan motif polkadot hand-printed yang dibuat sendiri. Warna hitam-putih-emas dipilih karena itu warna yang Putri suka. Ia sempat membaca beberapa blog parenting yang mengatakan kalau gambar hitam putih atau yang memiliki kontras tinggi itu bagus untuk membantu perkembangan visual bayi. Selain itu, warnanya yang cukup netral juga memudahkan untuk dipadukan dalam ruangan bergaya apapun.
blackcatss

O,iya, selain boneka, The Blackcatss & Co. juga saat ini punya produk balok kayu mainan bertema “girls”.
loving-blackcatss-2

Rencananya Putri akan membuat seri baru lagi untuk boneka. Juga beberapa produk pouch, tas, dan bantal yang dibuat dari bahan dengan desain kain rancangan Putri sendiri. We wish you luck, Putri! ;D

You Might Also Like

GIVEAWAY: LINOLUNA FOR YOUR LOVELY SPACE

By April 19, 2014 Giveaway
linoluna-livingloving

Linoluna has just opened their ‘Redefining Scandinavian Living’ inspired pop up store with Nagarey. If you haven’t heard about Linoluna, you should go check their website now.

This home decor and paper goods online store founded  in 2013 is definitely one of our favorites. Why? Well, how can you resist these lovely things from Rifle Paper Co., Ayang Cempaka, Orla Kiely, Ingela P. Arrhenius and more? ;)

 

linoluna-collageThis month, Linoluna has just opened their pop up store at Common House, Panglima Polim IX No. 16, Jakarta Selatan. This temporary store will be opened until May 11th 2014. You can find more beautiful things from Linoluna, Nagarey and other brands for your home here.

And we have extra good news. We are giving away 2 Linoluna vouchers (@Rp250.000) for Living Loving readers. This voucher can be used online at Linoluna webstore, or offline at their Common House  pop up store.

Here’s how to enter the giveaway contest:

  1. Take a picture of your lovely nook at your place. This can be your own quiet space where you spend most of your time reading, your working space, or your little corner of memories. It really is up to you, and you can post more than one picture. ;)
  2. Post it on your Instagram account
  3. Don’t forget to give us a brief description of your space with a #lovelynook hashtag and mention/tag @livinglovingnet

This giveaway post is inspired by the oh-s0-lovely space of Linoluna founders, Hanna and Michael.  ;)

hanna-michael-apt-for-livingloving

This giveaway contest will be closed on Friday, April 25 2014 at 9pm. The winners will be announced on Saturday, April 26 204.

Have a nice weekend, lovely friends. Xx

 

photo courtesy of Linoluna and Hanna Siahaan

 

You Might Also Like

AND HERE’S OUR GIVEAWAY WINNER!

By April 14, 2014 Giveaway
LL-event-afternoondelight-foto8

We’re so excited to read every ideas of how a perfect gathering should be on our giveaway post last week. Like Anna’s and Riska’s idea of having an intimate gathering at the backyard while munching some yummy treats. Or gift-wrapping party like Denia have said. Or simple garden party with family like Ratna and Ike imagined. Or Maya’s idea about tea party plus charity event. Or Indah’s version of cooking class for a gathering event. Workshop+bazaar like suggestions from Padni and besinikel. Or Instagram party like Anindita’s answer. Or four suggestions of fun workshop theme by Rani. And last but not least, a designlovefest-inspired gathering like Ayu said (don’t we all love that pretty, crafty, and awesome blog of Bri?).

We cannot thankful enough for every participants for all the ideas and amazing references they’ve shared. But we have to pick one winner. And the lucky participant who get a chance to take home all of this lovely things from our Afternoon Delight’s goodiebag is…

afternoon delight giveaway by Living Loving

Congratulations Anindita Syafri!

We like the details of your ideas. Please send your contact number and address to hello(at)livingloving(dot)net. And thank you to all readers who join this giveaway. We heart you!

You Might Also Like

WHAT THEY SAY

By April 7, 2014 Events
living-loving-afternoon-delight-by-hanna-siahaan

First of all, we would like to thank all the guests who came to our Afternoon Delight  last month. This past two weeks, we’ve been so thrilled to read what the girls said about this intimate gathering. So, thank you so much Maesy, Kitty, Hanna and Arninta for writing about Afternoon Delight. :)

living-loving-afternoon-delight-by-arninta

living-loving-afternoon-delight-the-babybirds

living-loving-afternoon-delight-by-maesy-angelina

living-loving-afternoon-delight-by-kitty-manuYou can check their blog posts by clicking the titles

Maesy Angelina from The Dusty Sneakers: Of Paper Flowers and Comfort Zones

Hanna Siahaan from Linoluna: Living Loving’s Afternoon Delight Gathering

Arninta: Afternoon Delight with Living Loving

Kitty Manu from Kitty Kitz: Afternoon Delight – livingloving.net

Almaviva from The Babybirds: The Babybirds at Living Loving’s Afternoon Delight

Meanwhile, you can have a chance to win pretty things from our partners  by submitting your ideas of lovely gathering on our Afternoon Delight giveaway post. The giveaway will be closed on April 11, 2014.

Have a nice monday everyone. Xx

ps: if you can’t get over those beautiful apothecary bottles, masking tapes and paper straws you saw on Afternoon Delight post. Go to Gudily online store and get a 20% off of all items using the discount code ‘PAPERFLOWER’ (valid only for April 2014). Hurry! ;)

Photos courtesy of Hanna, Arninta, Almaviva, Maesy and Kitty. 

You Might Also Like